Transformatie

De kracht van vroeger voor later

De toekomst van de stad bestaat al. Het voortdurend vervangen van gebouwen levert geen betere stad op, gebouwen zijn geen wegwerpproducten. Wij zoeken betekenis in de bestaande context. De kracht van het bestaande is de basis voor het verhaal van de toekomst. Elk bestaand gebouw is uniek en daarmee ook de aanpak van haar transformatie.

Toevoeging

Een aanbouw, extra verdieping of verbindingsstuk herschikt het bestaande en creëert ruimte voor een nieuw verhaal. De tijdlagen zijn vaak duidelijk afleesbaar, maar een toevoeging is pas succesvol wanneer deze samen met het bestaande een nieuw en vanzelfsprekend geheel vormt.

Reorganisatie

De prominente schil blijft zoveel mogelijk intact, terwijl het interieur wordt aangepast voor de nieuwe functie. Dit kan radicaal, maar ook kleine ingrepen hebben soms een groot effect.

Metamorfose

Een totale make-over verandert het gebouw in verschijning, vorm of structuur. Niet zozeer de historische relevantie staat centraal, als wel de ruimtelijke potentie van de draagstructuur – vaak het enige element dat we behouden.

Meer weten over deze expertise?

Rob Meurders

Creatief directeur/ Partner

+31 40 20 05 301E-mail