Het woonhuis is gelegen in een rij van welstandsvrije zelfbouwkavels op het Steigereiland dat onderdeel uitmaakt van IJburg.

Als contrast tegenover de grote diversiteit van de verschillende woningen in deze rij is er voor een helder en rustig gevelontwerp gekozen. De gevels zijn het resultaat van een optelsom van kavelbrede kozijnvlakken en zwart gecoate betonnen gevelelementen.

De entree aan de straat is gekenmerkt door het terug liggende kozijnvlak. Vanuit de entreehal is er zicht langs de open keuken en door de eetkamer heen naar de achtertuin. De 4m hoge eetkamer biedt doorkijk naar de woonkamer op de 1e verdieping met splitlevel. Daarboven bevinden zich de twee slaapverdiepingen. De verticale routing door het huis wordt op de bovenste laag afgesloten door een dakterras met sauna.

De trappen liggen langs een kastenwand die over alle verdiepingen doorloopt. Dit terugkerend thema in combinatie met de verticale ontsluiting verbindt de verschillende lagen en ruimtes optisch en fysisch.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • november 2004
  • Einddatum
  • januari 2007
  • Opdrachtgever(s)
  • Particuliere opdrachtgever
  • Omvang
  • 270 m2
  • Fotografie
  • Arthur Bagen

Meer weten over dit project?

Fabianne Riolo

Architect / Hoofd Ontwerpteam

+31 (0)40 26 06 743E-mail