Het stedenbouwkundig plan gaf aan dat de woonverdieping tachtig centimeter boven maaiveld moest liggen. Dit gegeven benutte diederendirrix om een splitlevel aan te brengen. De tweede laag ligt weer een halve verdieping dan de woonverdieping en zo ontstond ruimte om de oprijlaan door te trekken tot achterin de tuin naar de volgende straat. Door de splitlevel zet de ruimte zich telkens diagonaal voort naar een hoger gelegen niveau. De diagonalen en het licht dat van hogere niveaus naar binnen valt, accentueren de lengte van het interieur en de verticale verbindingen.

De dikke lijst om de woon- en tussenverdieping die de werkruimte en de hoofdslaapkamer omvat, biedt bescherming tegen de volle zon. Net als de glazen lamellen op de bovenste verdieping met slaap- en badkamers. Naar de straat toe is het huis vrij gesloten met een gevel gemetseld in twee formaten baksteen. Aan de zuidelijke tuinzijde opent het huis zich.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • januari 2002
  • Einddatum
  • augustus 2004
  • Opdrachtgever(s)
  • de heer Post, mevrouw van der Linden
  • Omvang
  • 300 m2
  • Fotografie
  • Constantin Meyer
  • Visualisatie
  • Bijzonderheden
  • Stedenbouwkundig plan van West8
  • Team
  • Bert Dirrix Karel van Eijken Iwan Westerveen Marc Verhoef Joris van der Linden

Meer weten over dit project?

Bert Dirrix

Architect / Partner

+31 (0)40 26 06 740E-mail