Het woonhuis is gelegen in IJburg op Rieteiland. Rieteiland is een eiland met enkel vrijstaande woningen. Het eiland kenmerkt zich doordat de meeste woningen aan de achterzijde aan het IJ grenzen en aan de voorkant ontsloten worden door een collectief hofje.

Het woonhuis is geopend naar het IJ met uitzicht over de Diemerzeedijk. Om dit uitzicht te optimaliseren is de woonvloer verhoogd tot beletage. Hierdoor is het mogelijk de auto’s te parkeren in het souterrain waar ook de entree en de werkkamer zijn. Door de entree in het souterrain te plaatsen, is de woonvloer heel eenvoudig geworden. Aan de waterkant, de zuidwest zijde, is over de volledige lengte een veranda, als intermediair tussen de woonkamer en de tuin. Op de bovenste verdieping zijn de slaapkamers. Ook hier is het uitzicht optimaal ingezet en wordt gekaderd door dat de plafonds van binnen naar buiten doorlopen en een luifel aan het woonhuis vormen.

De buitengevels worden gemetseld met helder oranje bakstenen. Er wordt 1 steen in diverse verbanden toegepast. Van de steen komen alle zijden en gekapte zijden in het zicht, waardoor een levendig beeld ontstaat van licht en schaduw.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • januari 2010
  • Einddatum
  • mei 2012
  • Opdrachtgever(s)
  • Particuliere opdrachtgever
  • Omvang
  • 300 m2
  • Projectpartner(s)
  • Strootman Landschapsarchitecten
  • Fotografie
  • Arthur Bagen

Meer weten over dit project?

Paul Diederen

Architect / Partner

+31 (0)40 26 06 740E-mail