Het bestaande kantoorpand aan de Dorgelolaan in Eindhoven voldeed totaal niet meer aan de hedendaagse eisen en wensen. Ondanks de vele tekortkomingen van het gebouw bleek het casco uit de jaren tachtig van de vorige eeuw nog zeer goed bruikbaar. De gebouwstructuur, een open vloerenveld met kolommen, maakte namelijk de realisering van een modern kantoorconcept mogelijk. Renoveren van het bestaande gebouwen en het toevoegen van een deel nieuwbouw maken het gebouw voor een organisatie als Ernst & Young (EY) aantrekkelijk om zich in het kantoorpand te vestigen.

dd_EY_interieur_preview_BASE_18_1600

De belangrijkste bouwkundige ingreep was de uitbreiding van het gebouw rondom een royaal en licht atrium. Het atrium verbindt de nieuwe en bestaande bouwdelen met elkaar en brengt licht tot in het hart van het gebouw. De open ruimte stimuleert ontmoeting en interactie tussen de werknemers op de verschillende vloeren. Het atrium vervult daarmee een sleutelrol in de nieuwe werkomgeving. Rond het atrium liggen grote open velden met verschillenden soorten werkplekken, vergaderruimtes en een aantal strategisch geplaatste kernen met voorzieningen. Het bestaande gebouw en de nieuwe uitbreiding hebben dezelfde nieuwe glazen buitengevel. Het triple-glas met buitenzonwering zorgt in de zomer en winter voor een aangenaam binnenklimaat.

Het nieuwe kantoorpand is voor gebruikers bijzonder comfortabel in gebruik. De indelingsvrijheid van het nieuwe gebouw is groot en flexibel en derhalve is het gebouw ook zeer toekomstbestendig.

EY bestaand 01_zw_1600

Oude situatie

Projectgegevens

  • Startdatum
  • september 2015
  • Einddatum
  • januari 2019
  • Opdrachtgever(s)
  • Property Match
  • Omvang
  • 4.900 m2
  • Projectpartner(s)
  • Fokkema & Partners
  • Fotografie
  • Base Fotografie

Meer weten over dit project?

Thijs Kieboom

Architect / Stedenbouwkundig ontwerper

+31 (0)40 26 06 759E-mail