Een nieuw hoofdkantoor voor Hoogwegt Groep in Arnhem

Hoogwegt is één van de grootste internationaal werkende, particuliere handelsondernemingen in zuivelproducten en actief in alle grote producerende en consumerende markten ter wereld. Het bedrijf brengt oplossingen in de foodindustrie op het gebied van kwaliteit, logistiek, marktkennis en risicomanagement. De gestage groei van de onderneming, de behoefte aan een eigen plek en de wens van een meer uitgesproken bedrijfsprofiel, waren aanleiding voor de bouw van een nieuw kantoor. Daarvoor heeft Hoogwegt voor een uniek gebouwontwerp gekozen op een van de meest prominente locaties in het centrum van Arnhem.

Geografische ligging

De kavel is geografisch georiënteerd op de Burgemeesterswijk, maar is tevens een belangrijke zichtlocatie vanuit Arnhem CS aan de Sonsbeekzijde. Het gebouw is een belangrijk ruimtelijk onderdeel van de sequentie van grotere kavels aan de belangrijke toegangsroute van de Amsterdamseweg en maakt een zorgvuldige overgang tussen het NS station en de historische woonwijk. Door de hoge ligging op de stuwwal heeft het kantoor zicht op zowel de Rijn als Park Sonsbeek. Het geaccidenteerde karakter, de zichtlijnen en de schaalinvloeden uit de omgeving zijn aanleidingen en kwaliteiten die de fraai gedifferentieerde sculptuur vormen.

Hoogwegt Arnhem

Qua materiaalgebruik en kleuren sluit de nieuwe bebouwing aan bij kenmerken en kwaliteiten van de buurt. De zorgvuldige detaillering en ornamentiek van de chique Burgemeesterswijk is op hedendaagse wijze in het ontwerp vertaald. Vanuit dit gegeven is een kantoorpand ontworpen, dat zich voegt naar zijn omgeving en met zijn vormgeving en materialisering ingetogen klasse uitstraalt.

Het kantoorlandschap

De kern van het bedrijf Hoogwegt bestaat uit een drietal clusters van handelaren, logistieke planners en financiële deskundigen, die in het nieuwe gebouw samenwerken in een dynamisch en getrapt kantoorlandschap. Zo is een natuurlijke zonering voor diverse werkstijlen en -plekken met veel daglichtbeleving, lange zichtlijnen en ruimtelijkheid voor het welzijn van de gebruikers ontstaan. De centrale vide zorgt voor diagonale transparantie, legt de verbinding tussen de afdelingen en eindigt in het werkrestaurant op de bovenste etage. Het hart van het gebouw vervult een spilfunctie en is gevarieerd en flexibel van opzet. Niet alleen tijdens de pauze vindt hier ontmoeting plaats, maar ook bij (samen)werken, overleggen en ontspannen speelt het een sleutelrol.

Bijzondere locatie

Een extra kwaliteit van het kantoor vloeit rechtstreeks voort uit de bijzondere locatie van het pand. In verband met de hoge ligging op de stuwwal zijn de kantoorruimte en het restaurant van het gebouw voorzien van royale terrassen, die mooi uitzicht bieden op de stad Arnhem. Zo vormt het kantoor voor Hoogwegt een ideale thuisbasis en biedt het voor het bedrijf een optimale werkomgeving om betere samenwerking, kennisuitwisseling en meer creativiteit in de eigen organisatie tot stand te brengen.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • januari 2018
  • Einddatum
  • In ontwikkeling
  • Opdrachtgever(s)
  • HoogwegtBracamonte
  • Omvang
  • 8.000 m2
  • Visualisatie
  • Arlen van Rens

Meer weten over dit project?

Rob Meurders

Creatief directeur/ Partner

+31 (0)40 26 06 744E-mail