Diederendirrix transformeert het gebouw van de Technische Dienst van de gemeente Eindhoven. Het team met projectontwikkelaar Foolen & Reijs Vastgoed won begin 2016 de marktconsultatie. In het gebouw van 15.000 m2, dat middenin het schitterende Anne Frankplantsoen staat, komen 157 woningen, variërend van 45 tot 200 m2 en twee commerciële ruimten.

Het gebouw stond oorspronkelijk op poten, maar de ruimte onder het gebouw was kil en onaangenaam. In het nieuwe ontwerp loopt het park door tot aan de plint en is deze gevuld met publieke functies. Rond de patiotuin op kelderniveau en op het voormalige parkeerdek komen woningen.

Alle appartementen hebben een riante vrije verdiepingshoogte van 3,10 meter. Hoger in het gebouw worden de woningen almaar groter, met als toppunt de vier penthouses. De installatieruimte op het dak vervangen we door een vloeiend nieuw penthousevolume over twee bouwlagen met grote daktuinen. De daktuinen en het omliggende terrein wordt ingericht door landschapsarchitect Buro Lubbers.

Beeldbepalende elementen blijven behouden: de verticale kernen in grindbeton, het entreemotief naar de binnenstad en de afgeschuinde betonbanden in de entreehal, aan de luifel en rondom de parkeergarage. De gevels vervangen we door grote schuifpuien en dichte delen in bronskleurig geprofileerd aluminium. Doorlopende ringen van balkons geven het gebouw een nieuwe vloeiende contour. De balkons zijn zeer ruim; ze kragen twee meter uit, op de koppen zelfs drieënhalve meter. De balkonrand verwijst in haar vorm naar de originele betonbanden.

OKE_0004921_3600px_zwartwit

Projectgegevens

  • Startdatum
  • september 2015
  • Einddatum
  • In ontwikkeling
  • Opdrachtgever(s)
  • Foolen & Reijs Vastgoed
  • Omvang
  • 15.000 m2
  • Projectpartner(s)
  • Buro Lubbers
  • Fotografie
  • Arthur BagenPieter de Ruijter

Meer weten over dit project?

Bram van Ekeren

Architect

+31 (0)40 26 06 759E-mail