Actueel

Logo Cirkelstad

Partnerschap Cirkelstad

17 januari 2023

We hebben als ontwerp- en engineersbureau de ambitie om te komen tot een circulaire en inclusieve bouwpraktijk. Derhalve zijn diederendirrix en bureauEAU per 2023 aangesloten bij Cirkelstad Eindhoven.

Cirkelstad is een platform voor iedere organisatie die zich wil informeren op het gebied van circulair bouwen. Het doel is om de transitie naar steden zonder afval en zonder uitval te versnellen. Om dit te bewerkstelligen bouwt Cirkelstad aan een ecosysteem van publieke en private partijen om kennis te ontwikkelen, te ontsluiten en te delen.

Ontwerp (diederendirrix) en bouwkundige engineering (bureauEAU) zien we als een twee-eenheid. In nieuwbouw- en herbestemmingsprojecten bieden we een integrale aanpak aan waardoor al in een vroeg stadium tot haalbare duurzame oplossingen komen. Onze ontwerpen zijn tijdloos en open voor dynamisch gebruik in de toekomst. Door weloverwogen materiaalgebruik en energiezuinige bouwmethoden creƫren we een verantwoorde gebouwde omgeving.

Het kantoor in Eindhoven is onze hoofdvestiging. De stad staat de komende jaren voor een enorme verdichtsopgave. We geloven de stad Eindhoven te helpen om samen met Cirkelstad tot juiste keuzes te komen voor de toekomst. Participeren in Cirkelstad is voor ons een logische volgende stap in het ontwikkelproces.

We zien uit naar verschillende inspirerende bijeenkomsten die voor dit jaar gepland staan met producenten, adviseurs, ontwikkelaars, opdrachtgevers, bouwers, en ontwerpers: samen maken we de cirkel rond!