Together with Houben & van Mierlo Architects, diederendirrix is designing the transformation of the former office of newspaper Brabants Dagblad into residences. To better match the building with its surroundings, and because the façades constructively fall short, the building is stripped down to its shell.

The renewed residential building contains fifty owner-occupied properties of various sizes: studio flats, one and two bedroom apartments and some penthouses. The appearance of the new façades is suited to a residential building and fits in with the surroundings. The façades are made up of light-coloured bricks with bronze-coloured window frames. The penthouses have their own, typical appearance with a great deal of glass. The entrance at the square will be stately, which refers to the original church that once stood here.

Brabants Dagblad oud nieuw groot

Former office Brabants Dagblad vs. residential building

Project details

  • Start date
  • January 2015
  • End date
  • In development
  • Client
  • Wijkerzand Projecten
  • Dimensions
  • 7.000 m2
  • Project partner(s)
  • Houben & Van Mierlo Architecten

Want to know more about this project?

Paul Diederen

Architect / Partner

+31 (0)40 26 06 740E-mail