Het is een echte campus

Karin van der Linden & Nienke Richters

Natuurlijk was de nieuwe campus van de Internationale School Eindhoven even wennen, maar nu de meeste kinderziektes zijn verholpen, vinden interne begeleiders Karin van der Linden en Nienke Richters het een fijne en mooie plek. “Het is bijna een eer te werken op een campus met zulke faciliteiten.”

Licht en veilig

De campus bestaat uit historische kazernegebouwen en nieuwe gebouwen, die via een ondergrondse corridor met elkaar verbonden zijn. De corridor sluit aan op de mediatheek en de kleine gymzaal. De mediatheek wordt veel gebruikt, door alle klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Volgens Karin is ze een bijzonder selling point van de school. “Bijna iedereen dacht dat de corridor donker zou worden”, vervolgt Nienke, “maar het licht is er schitterend. De gymzaal is ontzettend luxe en er zijn mooie materialen gebruikt. Jammer is dat de afstand van de kleuterlokalen naar de gymzaal wat lang is voor de kleintjes.” Gelukkig is dit tijdelijk, want het laatste, nog niet gerealiseerde deel van de nieuwbouw staat al op de planning. Karin: “Een superpluspunt is dat alle kleuterklassen een eigen buitendeur hebben. Ouders komen hun kinderen bij deze deur ophalen. De juf weet zo zeker dat ze de kinderen aan de juiste meegeeft en dat ze niet blijven dwalen op het schoolplein.”

“Bijna iedereen dacht dat de corridor donker zou worden, maar het licht is er schitterend.”

20151126_dd_interviews_159-x

Groen en rustig

Mede door zijn groene omgeving biedt de campus volop mogelijkheden. Leerkrachten kunnen met de kinderen makkelijk naar buiten en gebruikmaken van de sportfaciliteiten. Binnen merk je vooral de rust. Nienke: “Door de rustige uitstraling en het licht van de grote ramen zijn het prettige klassen voor de leerkrachten en de kinderen. De lokalen zijn groot. Ze bieden voldoende ruimte en flexibiliteit om er verschillende plekken te maken. Docenten hebben door de inrichting een geborgen sfeer gecreëerd in de klas. Ook het klimaat is goed. Op de oude locatie was het vaak te warm of te koud. We hadden regelmatig hoofdpijn, nu niet meer.” Karin vult aan: “De klassen hebben een aangename akoestiek. Binnen hoor je niets van buiten. In de kleuterklassen is een raampje dat uitkijkt op de wc van de kinderen. Dat is een grote plus, want de juf kan zo alles goed in de gaten houden.”

Samen en tevreden

Eén van de doelstellingen van de campus was om een thuis te creëren voor de gemeenschap van expats in Brainport Eindhoven. Die missie lijkt geslaagd. Karin: “Ouders hebben nu veel meer mogelijkheden om elkaar op school te zien. Ze maken gebruik van de kantine, ze organiseren clubjes en ze verrichten vrijwilligerswerk. Voor en na school komen ze samen op het plein en op de bankjes met de lichtkoepels. Ja, ouders zijn zeer gecharmeerd van ISE. Het aantal leerlingen groeit, er is zelfs een wachtlijst. Dat komt ook door het ontwerp van de campus. Zeker voor Nederlandse begrippen is de campus fantastisch. Nu hebben we echt de uitstraling van een internationale school. We zijn erg tevreden.”