Actueel

Europoint II en III worden “The Lee Towers”

21 maart 2018

De transformatie van de twee Europointtorens is inmiddels gestart en dinsdag 20 maart jl. was het zo ver om tijdens een officiële perspresentatie de nieuwe naam van de torens bekend te maken. “The Lee Towers”. De Rotterdamse zanger is erg trots dat de gebouwen zijn naam dragen. Lee Towers vertelde “Mijn naam staat voor kwaliteit. Ik heb altijd topkwaliteit geleverd, bijvoorbeeld met mijn gala’s, laten we diezelfde kwaliteit ook aan de woontorens verbinden.”

Naast Lee Towers, waren Lee Foolen (City Pads), Tom Bakkers (tB3 Investments), wethouder Robert Simons en Paul Diederen, Bram van Ekeren en Michaël Louter van diederendirrix aanwezig. Tijdens de presentatie bracht Lee Towers zijn bekende nummers ten gehore zoals “You never walk alone” en “My port of Rotterdam”.

De drie Europointtorens aan het Marconiplein in Rotterdam zijn in de jaren zeventig ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill (SOM). De gemeente huurde decennialang twee torens. Na verhuizing in 2014 van de gemeentelijke diensten naar De Rotterdam op de Wilhelminapier stonden de torens leeg. In totaal wordt 76.000 m2 getransformeerd naar 840 appartementen voor young proffesionals. In het herontwerp van de torens door diederendirrix wordt de unieke detaillering van SOM gerespecteerd.

Voor meer info zie hier het persbericht.