Binnen een stedenbouwkundig plan van buro Lubbers is dit duoblok als eerste van 4 woningcomplexen in dit parkachtige achtergebied gerealiseerd. Het complex bestaat uit 40 huur- en koopappartementen en 3 penthouses, met ondergronds parkeren en bergingen.

De voor het dorp aanzienlijke omvang is klein gemaakt door een getrapte opzet en een staffeling van buitenruimten. Deze ontnemen de architectuur haar massiviteit zonder de sterke uitdrukking ervan te ontkrachten.Loggia’s, terrassen, terugliggende en uitkragende balkons zorgen ervoor dat de woningen maximaal gericht zijn op de groene omgeving. De twee ten opzichte van elkaar gedraaide volumes nemen elk een richting uit de context op. Door de verdraaiing is tussen de twee volumes een collectieve binnenplaats ontstaan, die kan worden verbonden met een terras in het park door taatshekken te openen. Royale, rondlopende galerijen en de trap en lift die als losstaande elementen zijn vormgegeven bieden toegang tot de woningen.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • maart 2004
  • Einddatum
  • september 2006
  • Opdrachtgever(s)
  • Goed Wonen
  • Omvang
  • 5.300 m2
  • Fotografie
  • Arthur Bagen
  • Visualisatie
  • Bijzonderheden
  • Stedenbouwkundig plan: Buro Lubbers

Meer weten over dit project?

Jeroen Schipper

Architect / Stedenbouwkundig ontwerper

+31 (0)40 26 06 743E-mail