Het Burgerhoes is een multifunctioneel centrum waarin diverse instanties en functies onder één dak gehuisvest zijn. Het bestaande raadhuis is  uitgebreid met een paviljoen, een transparante ruimte met aan alle zijden contact met en uitzicht naar zijn omgeving. Het hart van het nieuwe Burgerhoes valt samen met de centrale ruimte van het bestaande raadhuis. Dit nieuwe hart heeft zijn hoofdentree aan het Raadhuisplein en daarnaast een prominente entree aan de achterzijde van het raadhuis met een groene doorgang naar het Stadspark Lichtenberg.

Het nieuwe paviljoen heeft een eigen uitgesproken karakter, dat in vorm en materiaal mooi harmonieert met de rondingen van het bestaande raadhuis. Hierdoor worden routes begeleid en entrees benadrukt. Door de transparantie en de vloeiende vormen van de gevel loopt de parkachtige sfeer naar binnen door. Het idee van het kenniscentrum als een uitnodigend, dynamisch, interactief gebouw en de samenkomst van oud en nieuw vormen het expressieve thema van de architectuur.

burgerhoes-7_1600px

Bestaande raadhuis

Projectgegevens

  • Startdatum
  • januari 2014
  • Einddatum
  • juli 2016
  • Opdrachtgever(s)
  • Gemeente Landgraaf
  • Omvang
  • 3.500 m2
  • Fotografie
  • Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

Meer weten over dit project?

Timo Keulen

Architect / Hoofd Ontwerpteam

+31 (0)40 26 06 744E-mail