Actueel

Opening Camelot Campus La Luna

3 maart 2017

Op donderdag 2 maart 2017 vond de opening van Camelot Campus La Luna op de TU/e plaats door Wethouder Torunoglu van de gemeente Eindhoven en Joost van Gestel, CEO Camelot Europe. Met Camelot Campus La Luna is de lat voor het realiseren van een eigentijdse studentencampus weer iets hoger gelegd. Het concept blinkt uit in kwaliteit, duurzaamheidsdoelen en beschikbare faciliteiten.

Na de opening heeft de heer van Ham, lid College van Bestuur TU/e, uitleg gegeven over de plannen voor de universiteit. Internationalisering als ook het belang van kwalitatieve huisvesting voor de TU/e kwamen aan bod. Onder het genot van een hapje en een drankje was er ruim gelegenheid om een rondleiding bij te wonen en kennis te maken met het transformatieteam. Ook was dit een mooi moment om de laatste ontwikkelingen over huisvestingsprojecten voor jongeren en studenten met elkaar uit te wisselen.

Campus La Luna is gevestigd in het Potentiaal-gebouw op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Voorheen zat hier de faculteit Elektrotechniek. Naast 441 studentenwoningen van 20 tot 30 m² biedt het gebouw onderdak aan een plint, die in het voorjaar opgeleverd zal worden, met verschillende cultuurverenigingen, extra onderwijsruimtes, een kinderdagverblijf, een medisch cluster, een supermarkt en horeca. Hiermee krijgt het gebouw een schakelfunctie tussen de universiteitsgebouwen en het nieuwe woongedeelte van de campus.