Actueel

Lancering Result Chair & Pyramid Collection in De Ploeg Bergeijk

1 november 2017

Op woensdag 25 oktober jl. vond tijdens de Dutch Design Week de officiële lancering plaats van de Result Chair en Pyramid Collection in voormalige weverij De Ploeg te Bergeijk. Na ongeveer 60 jaar is de bekende Nederlandse Result Chair, ontworpen door Friso Kramer en Wim Rietveld, opnieuw op de markt gebracht door de Deense meubelproducent HAY in samenwerking met de Nederlandse fabrikant Ahrend.

Arnold Struik, directeur Marketing en Innovatie bij Ahrend, opende het evenement met een bijzonder welkom voor Friso Kramer, die inmiddels de respectabele leeftijd van 95 jaar heeft bereikt. Rolf Hay, oprichter van Hay, nam de aanwezigen vervolgens mee in de ontstaansgeschiedenis van het herontwerp van de Result Chair. Samen met Ahrend heeft Hay de stoel aangepast, waardoor de nieuwe Result Chair een functionele, toegankelijke en betaalbare stoel voor iedereen is geworden. Vooral het industriële karakter maakt deze stoel uitzonderlijk en past precies in de filosofie van Hay.

De presentatie vond plaats op een buitengewone locatie waarvan iedereen erg onder de indruk was. De voormalige weverij waarin de Ploegstoffen werden gemaakt, is een ontwerp van Gerrit Rietveld en vormt één geheel met het al even monumentale Ploegpark, ontworpen door Mien Ruys.

Het fabrieksgebouw wordt sinds dit jaar gebruikt door tentoonstellingsontwikkelaar Bruns, nadat het gebouw door diederendirrix was gerenoveerd en samen met productontwerper Aart van Asseldonk opnieuw was ingericht. In dit verband gaven de architecten Paul Diederen en Rob Meurders van diederendirrix een korte lezing over de transformatie van gebouwen en de renovatie van Weverij De Ploeg, waarna een rondleiding door het gebouw volgde. De avond werd afgesloten met een informele borrel.

Voor een sfeerimpressie van de avond zie Facebook