Actueel

Koningin Máxima opent het nieuwe Van Gogh Village Museum

17 mei 2023

Op dinsdag 16 mei heeft Koningin Máxima het nieuwe Van Gogh Village Museum geopend. Dat gebeurde in bijzijn van enkele honderden gasten. Vol trots liet directeur Simone van der Heiden de Koningin het nieuwe museum zien in het centrum van Nuenen.

Van Gogh Village Museum belicht de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van de schilder die leidde tot zijn eerste meesterwerk De aardappeleters. Koningin Máxima bezocht ook Vincents Lichtlab waarin de werking van kleur en licht centraal staat. Op het einde van haar bezoek poseerde de Koningin samen met de directeur en 200 vrijwilligers voor het nieuwe museum (foto: Bart Verkuijlen)

Sinds 2019 werkt diederendirrix aan de vernieuwing van het museum. In nauwe samenwerking met Banbouw hebben we het gebouw gerealiseerd. Het ontwerp is een hedendaagse langskap-boerderij als verwijzing naar een boerderij die hier in de 19e eeuw heeft gestaan. Designbureau Van Eijk & van der Lubbe heeft de centrale ontvangstruimte inclusief de koffiecorner en winkel ontworpen. Tinker Imagineers ontwierp de tentoonstellingen en Bruns produceerde de expositiematerialen.

De vernieuwing en uitbreiding van het museum is gerealiseerd dankzij subsidies van onder meer de provincie Noord-Brabant en bijdragen van fondsen en certificaathouders.