Actueel

Zorghotel Domstate genomineerd voor gebouw van het jaar

Zorghotel Domstate genomineerd voor Zorggebouw van het jaar

24 oktober 2019

Als onderdeel van de Architectenweb Awards 2019  wordt eind oktober de prijs voor Zorggebouw van het Jaar 2019 uitgereikt. Voor deze prijs heeft een onafhankelijke jury Zorghotel Domstate aan de Beneluxlaan in Utrecht genomineerd. We zijn erg verheugd met deze nominatie.

In samenwerking met Van Eijk & van der Lubbe hebben we het oude reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen uit de jaren 70 van de vorige eeuw getransformeerd en verduurzaamd tot een integraal zorggebouw. Het nieuwe programma bestaat uit een onderzoeks- en behandelcentrum voor kortdurende revalidatie met luxe zorgkamers, een restaurant en werkplekken. Alle functies zijn georganiseerd rond een centrale patio.

Het pand is tot op het casco gesloopt en heringedeeld, met respect voor waardevolle architectonische elementen. Zowel bij het gebouw als de inrichting is een healing environment met ontspannen sfeer en toegankelijkheid leidraad geweest, en is gestreefd naar een hoogwaardige uitstraling.

Zorghotel Domstate is een project waar architectuur en interieurontwerp niet los van elkaar zijn te zien, constateert de jury. De juryleden prijzen de sfeer en kwaliteit van het interieur. Een interessante herontwikkeling, aldus de jury, die door de wijze waarop de plint is ingezet voor eerstelijns- en transmurale zorgvoorzieningen ook een buurtfunctie heeft.

De tweede nominatie Zorggebouw van het Jaar 2019 is Hof van Nassau van architectenbureau INBO. De winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op donderdag 31 oktober 2019 bij Broeinest in Amsterdam.