Aan de rand van de wijk Lakerlopen lag een overgeschoten ruimte waarvoor in de stedenbouwkundige plannen twee grotere, autonome blokken waren voorgesteld. diederendirrix heeft op deze plaats invulling gegeven aan twee blokken van 23 appartementen.

De bakstenen omhulling verhult dat beide gebouwen in wezen galerijflats zijn. De galerijen onttrokken wij aan het zicht door een gevel die per verdieping verschillend is ingedeeld. De geïntegreerde zonwering en de balkons die uit de gevels schuiven, benadrukken het robuuste karakter. Beide volumes onderscheiden zich door hun ligging en gestalte van het aangrenzende tuindorp.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • mei 2004
  • Einddatum
  • oktober 2006
  • Opdrachtgever(s)
  • Woonbedrijf SWS.Hhvl
  • Omvang
  • 8.800 m2
  • Fotografie
  • Norbert van OnnaArthur Bagen
  • Visualisatie

Meer weten over dit project?

Timo Keulen

Architect / Hoofd Ontwerpteam

+31 (0)40 26 06 744E-mail