Actueel

Nieuwe Nor in jaarboek 2022-2023 Nai

Nieuwe Nor in Jaarboek Architectuur in Nederland 2022/2023

30 mei 2023

Op 23 mei is het 36e Jaarboek Architectuur in Nederland 2022/2023 van NAi010 uitgevers gelanceerd in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Tijdens de lancering blikte de redactie, bestaande uit Teun van den EndeUri Gilad en Arna Mackic, terug op de meest baanbrekende projecten en ontwikkelingen van 2022. Samen met verschillende gasten discussieerden ze over dé thema’s van het afgelopen architectuurjaar, zoals de uitdagingen rondom verdichting, (publiek) opdrachtgeverschap en de kansen voor jonge architecten(bureaus) om zich te ontwikkelen en zodoende het vakgebied te vernieuwen.

Ons project de Nieuwe Nor in Heerlen is één van de negenentwintig geselecteerde projecten in het Jaarboek. De redactie waardeert de ruimtelijke inpassing van het gebouw in de stad, de heldere routes in het gebouw en de interactie van het poppodium met het publieke domein.

“De Nieuwe Nor is een toegankelijk platform voor allerlei subculturen. Er kan muzikale vernieuwing en experiment plaatsvinden, in samenwerking met de mensen uit de stad en regio. Hiermee is een plek ontstaan waar Heerlenaren trots op kunnen zijn.”

Ga het zelf ervaren en bezoek de Nieuwe Nor in Heerlen! Zie de agenda van het popodium.

Het boek Architectuur in Nederland Jaarboek 2022/2023 is vanaf nu te koop.