Actueel

Cover jaarboek architectuur in Nederlan 2019-20

DomusDela in Jaarboek Architectuur in Nederland 2019/2020

22 september 2020

De publicatie Achitectuur in Nederland van NAi010 Uitgevers is al ruim 30 jaar een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is. Dit jaar was de boeklancering op 21 september in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

De driekoppige redactie (Kirsten Hannema, Teun van den Ende & Arna Mackic) selecteerde bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en ze beschrijven de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden. Deze keer is het overkoepelende thema Pleased to meet you, een uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan, om anderen te horen en te kennen, en architectuur te bezien als een gezamenlijke onderneming.

Cerememoniehuis DomusDela in Eindhoven past perfect binnen het thema Pleased to meet you. De nieuwe functionaliteit van het voormalige kloostercomplex en de nieuwe transparantie voegen een openbare ruimte en een eigentijdse ontmoetingsplek toe aan de stad. Een publiek podium dat ruimte biedt aan een uiteenlopend programma voor rouw- en trouwplechtigheden, concerten, congressen, lezingen, culturele activiteiten en feesten. DomusDela is een nieuw brandpunt van architectonische-, stedenbouwkundige, culturele en sociale verbinding op het kruispunt van heden en verleden. Met deze geheel nieuwe dynamiek is Eindhoven een belangrijke stedelijke hotspot rijker.

Het boek Architectuur in Nederland Jaarboek 2019/2020 is vanaf nu te koop.