Actueel

Henri van Abbepenning

DomusDela heeft de Van Abbepenning gewonnen!

17 september 2020

De bronzen Henri van Abbe Erepenning wordt tweejaarlijks uitgereikt aan degene die zich inspant voor de bescherming en instandhouding van gebouwen of zaken, die in het belang van de cultuurhistorie, de architectuurhistorische waarde of hun schoonheid voor de toekomst dienen te worden bewaard.

‘De herontwikkeling van het hele DOMUSDELA-complex getuigt van veel respect voor de betekenis en de plaats van het gebouw in de Eindhovense gemeenschap. Veel oorspronkelijke functies van de gebouwen zijn zichtbaar gebleven en geven door welgekozen architectonische ingrepen ruimte aan een breed palet van nieuwe functies. Het is een spannende en evenwichtige combinatie van restauratie, nieuwbouw en vernieuwbouw. In het spanningsveld tussen het erfgoedkarakter van de rijksmonumenten en de eisen van het nieuwe hedendaagse gebruik hebben de opdrachtgever DELA en de architecten Arie van Rangelrooij en Bert Dirrix van de architectenbureaus Architecten |en|en en DiederenDirrix de grenzen opgezocht. Deze opgave hebben ze fraai vertaald in hun ontwerp’.

‘Met de realisatie van DOMUSDELA heeft het complex een nieuwe, duurzame, toekomstbestendige plaats in de Eindhovense gemeenschap gekregen. Het is een verrijking voor Eindhoven’.

Een mooie waardering voor de samenwerking van diederendirrix en architecten|en|en met opdrachtgever Dela. Daar zijn we trots op!