Actueel

Strijp S NEPROM Eindhoven

NEPROM Prijs ontvangen voor de locatieontwikkeling van Strijp-S in Eindhoven

28 mei 2019

De NEPROM-prijs, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt, is een prijs voor succesvolle gebiedsontwikkeling. Dit jaar hebben de gemeente Eindhoven, ontwikkelaar VolkerWessels en de woningcorporaties Sint Trudo en het Woonbedrijf de prijs ontvangen voor de locatieontwikkeling van Strijp-S in Eindhoven.

Diederendirrix is intensief betrokken bij de transformatie van Strijp-S, een voormalig  werkterrein van Philips van 27 hectare, gelegen aan de rand van de binnenstad. Dit begon al in 2010 met de transformatie van fabrieksgebouw Anton, een rijksmonument dat als woongebouw met commerciële functies in de plint is herbestemd. Daarna volgde in 2018 de nieuwbouw van Blok59, een woontoren met appartementen. Momenteel wordt Sixty5 gerealiseerd, een woongebouw met 105 appartementen in het luxe segment.

Evenals gebouw Anton zijn ook Blok59 en Sixty5 voorzien van een commerciële plint, waardoor zij bijdragen aan de levendigheid van Strijp-S. Met de functiemix van wonen, werken, horeca en retail is Strijp-S getransformeerd in een moderne, grootstedelijke omgeving, die een verrijking voor Eindhoven is. De toekenning van de NEPROM-prijs 2019 vormt de erkenning hiervan.

Waarom deze prijs? 
Met de prijs wil de NEPROM de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren en daarbij in het bijzonder de aandacht vestigen op het grote belang van goede samenwerking tussen overheid en professionele opdrachtgevers (marktpartijen). Een deskundige jury kijkt met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. Denk daarbij aan elementen als herontwikkeling, consumentenwensen, klantbenadering, co-creatie, duurzaamheid en energiezuinigheid. De prestigieuze prijs, bestaande uit een kunstwerk, wordt eens in de twee jaar uitgereikt.