Actueel

diederendirrix genomineerd voor AR New into Old awards

7 december 2017

De renovatie van rijksmonument Weverij De Ploeg is genomineerd voor de AR New into Old awards. Deze prijs is een initiatief van The Architectural Review, een gerenommeerd Engels architectuurtijdschrift, dat onlangs zijn 120 jarig bestaan vierde. De AR New into Old awards is een nieuwe prijs op het gebied van renovatie en transformatie. De internationaal geselecteerde projecten zijn gekozen op basis van hun geslaagde transformatie van de originele architectuur naar eigentijdse functies, waarbij diverse strategieën hebben geleid tot inspirerend hergebruik.

De renovatie van De Ploeg door diederendirrix architectuur & stedenbouw krijgt daarmee opnieuw waardering, nadat het project op 1 december jl. ook al de Pieter van Vollenhoven prijs ontving. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie of persoon die het meest succesvol aan oud erfgoed een nieuwe bestemming heeft gegeven.

Voor de beoordeling van de kwaliteit van de renovatie van De Ploeg kwam een jurylid van de AR New into Old awards uit Londen overgevlogen om Rietvelds monument te bezoeken. Ook werd er speciaal voor de prijs een fotograaf gearrangeerd. Projectarchitect Rob Meurders en Jan Burgmans, de opdrachtgever en directeur van Bruns, verzorgden een rondleiding door De Ploeg en werden aansluitend door het jurylid geïnterviewd.

De genomineerde projecten voor de AR New into Old awards worden in het december/januari nummer van de The Architectural Review gepubliceerd en in dit nummer zal ook de winnaar bekend worden gemaakt. Overigens is het waarschijnlijk een van de laatste papieren edities van het tijdschrift want naar verluid zijn er plannen om The Architectural Review in digitale vorm voort te zetten.

Zie hier alle genomineerde projecten.