Actueel

De eerste editie van de ArchiCup Eindhoven 2018

31 augustus 2018

In navolging van de succesvolle Archicups in de randstad, werd het de hoogste tijd dat dit evenement ook in Eindhoven ging plaatsvinden, vonden Christopher Ho (diederendirrix architectuur & stedenbouw) en Theo van Hoeve (Pauwert Architectuur). Met maar liefst twaalf deelnemende teams van Eindhovense / Brabantse architecten was de eerste editie een groot succes.

De teams verzamelden zich op donderdag 30 augustus bij het Studentensportcentrum op de TU/e waar om 15.30 uur werd afgetrapt. De teams werden ingedeeld in poules en ieder team speelde minstens twee wedstrijden. Het winnende team uit de poule ging door naar de halve finale. De teams werden aangemoedigd door collega’s, familie en vrienden.

Er werd flink gestreden om de felbegeerde beker van deze eerste editie! Uiteindelijk ging Architect Direct uit Mierlo er, na een zinderende strijd, met de beker vandoor.

In de halve finale speelde diederendirrix tegen Houben / Van Mierlo en was diederendirrix te sterk en won met 2 – 0. In de andere halve finale won Architect Direct van Inbo. Om 19.30 uur werd de finale gespeeld en bleek het jonge Architect Direct met 5-0 te sterk voor diederendirrix. De winnaar nam de eerste beker en de Fatboy Lamzac in ontvangst.

Deze editie werd medemogelijk gemaakt door: TU/Eindhoven, de organisatie (Christopher Ho en Theo van Hoeve) en hoofdsponsor Geze. Het was een gezellige, zonnige en sportieve dag en na het voetballen was er uiteraard tijd voor eten, drinken en muziek.

Deelnemende teams: Van Aken – cae, Houben / Van Mierlo, Buro Lubbers, Bouwhulpgroep, Inbo, BEVER, Architect Direct, KAW, De Twee Snoeken, Pauwert Architectuur en diederendirrix/bureauEAU en het combiteam.