diederendirrix designed a striking triangular pavilion with rounded corners for the new merger of the Eindhoven hockey clubs. The large canopy built from laminated wooden joists in a triangular grid is eye-catching. The structure extends from the outside into the inside and creates a special interior.

The pavilion is located on a plinth consisting of an overgrown slope on one side and a stand on the other side. Underneath, comfortable changing rooms and a physiotherapy room are fitted in. On the raised level the canteen is located, which, underneath the canopy, has a terrace overlooking the hockey fields. There is room for a business club on the pavilion’s level. The smart façades consist of light grey, preserved pine slats. The EPC (Energy Performance Coefficient) is 0.3 due to the building´s triangular shape, the solar panels on the roof and the high insulation levels.

Project details

  • Start date
  • April 2014
  • End date
  • July 2016
  • Client
  • Gemeente Eindhoven
  • Dimensions
  • 1.700
  • Photography
  • Arthur BagenPieter de Ruijter
  • Details
  • Interieur clubhouse by B-TOO

Want to know more about this project?

Paul Diederen

Architect / Partner

+31 (0)40 26 06 740E-mail