Actueel

Twee nominaties voor de Reynaers Projectprijs 2017

29 november 2017

Met maar liefst twee projecten is diederendirrix genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2017. Stem op onze projecten de Groene Toren en de transformatie van het Brabants Dagblad via projectprijs Reynaers

Nominatie 1:           de Groene Toren in Eindhoven
Het karakteristieke kantoorgebouw de Groene Toren, dat is gebouwd in 1974, is getransformeerd naar woningen en een hotel. De toren ligt op een drukke locatie tussen het station en centrumring de Vestdijk in Eindhoven. In de toren bevindt zich op de eerste tot en met de zevende verdieping het luxueuze vier sterren NH Collection Hotel. Op de achtste tot en met de twaalfde verdieping, en gedeeltelijk op de dertiende verdieping, bevinden zich short-stay appartementen. Deze 112 appartementen worden gemeubileerd verhuurd voor korte duur. Op de dertiende en veertiende verdieping, behorend bij het NH Collection hotel, is Vane Restaurant & Skybar gevestigd. Hier serveren ze heerlijk eten en in de bar kun je terecht voor een lekkere cocktail met een verbluffend uitzicht op de stad.

De toren heeft zijn kenmerkende groene uitstraling gehouden door de gevels te voorzien van verdiepingshoge bronskleurige aluminium puien van Reynaers met groen getint glas. Zowel de lofts en hotelkamers zijn voorzien van vouwpuien en inwendige Franse balkons, zodat bewoners en hotelgasten een groot deel van de gevel kunnen openen.

Voor meer info over het project en de nominatie zie Website Reynaers

Nominatie 2:          transformatie van het Brabants Dagblad in Den Bosch
In Den Bosch stond het voormalige kantoor van het Brabants Dagblad aan het Emmaplein wat inmiddels door diederendirrix en Houben / Van Mierlo is getransformeerd tot appartementengebouw.
Het appartementengebouw bestaat uit 58 koopwoningen met een commerciële plint. Voor verticaliteit van het gebouw is gekozen voor slanke hoge kozijnen in bronskleurig geanodiseerd aluminium van Reynaers.
Het gebouw is opgetopt met twee bouwlagen (vijfde en zesde verdieping). Dit zijn de penthouses en deze hebben bronskleurige aluminium gevels gekregen met veel glas. Door het aluminium te anodiseren lijkt de opbouw mee te kleuren met de lucht.

Voor meer info over het project en de nominatie zie website Website Reynaers