Actueel

Tomas Dirrix genomineerd voor de ARC18 Jong Talent Award

20 september 2018

De vijf genomineerde kandidaten voor de ARC18 Jong Talent Awards zijn bekend waarvan Tomas Dirrix. De andere genomineerden zijn David Rademacher & Christopher de Vries, Dafne Wiegers, Daniel Venneman, Keimpke Zigterman & Daan Vulkers. Deze vijf genomineerden zijn geselecteerd uit 39 voorgedragen talenten. De Jong Talent Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een veelbelovende jonge ontwerper onder de 35 jaar. Hij/zij onderscheidt zich door een vernieuwende visie op vakgebied, samenleving en ontwerp, én een buitengewone bijdrage aan de eerste fase van de beroepsuitoefening. Op donderdag 22 november 2018 is de prijsuitreiking in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Tomas Dirrix (1988) is met lof afgestudeerd aan de Architectuur Master van de TUDelft. Eerder studeerde hij in Mendrisio, Zwitserland en Ahmedabad, India. Hij heeft voor verschillende bureaus in Nederland gewerkt, waaronder voor OMA. Hij is medeoprichter van Studio Ossidiana in 2014 en leidde bijna drie jaar de onderzoeks- en ontwerpafdeling van Diederendirrix architecten in Rotterdam.

In 2017 startte hij zijn eigen architectuurpraktijk Atelier Tomas Dirrix na het winnen van de Meesterproef prijsvraag voor jonge Belgische en Nederlandse architecten, georganiseerd door de Vlaams Bouwmeester. Atelier Tomas Dirrix is gevestigd in Rotterdam en werkt met de culturele en materiële noties van het bouwen. Het maken van nieuwe organisatieprincipes, relaties en processen vormen de basis van een zoektocht naar een mogelijk nieuwe architectuur.

Voor meer info zie website De Architect