Kerk en klooster is één compact geheel geworden. De vloeiende lijn van de vrij gesloten gevel leidt de bezoekers als vanzelf naar de entree van de kerk. Deze wordt extra geaccentueerd door de klokkentoren. De Mariakapel is op fraai opgenomen in de ronding van de gevel.

Het monumentale gebouw blijkt van binnen een multifunctioneel, licht en eigentijds rooms-katholiek centrum. De kerkruimte biedt ruimte aan 150 mensen. Een verschuifbare wand creëert nog eens 100 extra zitplaatsen door de achterliggende vergaderzaal erbij te betrekken. Deze zaal heeft een fraai uitzicht op de binnentuin die oogt als een klassieke kloosterhof doordat ze is omsloten door een gang met kantoren, gespreksruimten en ruimten voor ondersteunde diensten. De woonkamers voor de priesters bevinden zich op de eerste verdieping waar ook een kleine kapel is als stilteplek voor contemplatie. De noordvleugel heeft een tweede verdieping waar onder meer de gastenverblijven zijn. Een ingetogen, gewijde en geborgen sfeer kenmerkt de vormentaal van de binnenruimten. De glas-in-loodramen uit de oude kerk zijn in de nieuwe vensters geplaatst waardoor de geschiedenis van de locatie een tastbare plek kreeg.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • augustus 2009
  • Einddatum
  • april 2011
  • Opdrachtgever(s)
  • Congregatie van het Heilig Sacrament Nijmegen
  • Omvang
  • 2.300 m2
  • Fotografie
  • Arthur Bagen
  • Bijzonderheden
  • Inrichting kerk: Pim van Dijks Design
Bert

Meer weten over dit project?

Bert Dirrix

Architect / Partner

+31 (0)40 26 06 740E-mail