Aan de bestaande vrijstaande woning in Heeswijk Dinther is een bouwvolume aangebouwd. Het bevat een nieuwe keuken, eetkamer, bijkeuken, kantoor/hobbyruimte, wijnkelder, overdekt terras en zwembad. Het doordachte ontwerp sluit aan op de bestaande, uitgeholde aanbouw met keuken en bijkeuken. De nieuwe ruimtes zijn in het ontwerp van diederendirrix in 17m lang element achter elkaar geschakeld en door ruimtelijke elementen als de bijkeuken en overdekt terras van elkaar gescheiden.

Het ontwerp combineert eenvoud met een spannende opeenvolging van verschillende ruimtes. Voor de gevelbekleding van de aanbouw kozen wij voor hout als contrast met het stucwerk van de woning . De horizontale houten delen zijn gelijkmatig over het hele volume doorgetrokken. De eveneens houten schuifelementen maken het mogelijk alle ramen en openingen en dus de hele gevel af te sluiten.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • september 2005
  • Einddatum
  • april 2007
  • Opdrachtgever(s)
  • de heer Oerlemans
  • Omvang
  • 75 m2
  • Fotografie
  • Arthur Bagen
  • Visualisatie

Meer weten over dit project?

Fabianne Riolo

Architect / Hoofd Ontwerpteam

+31 (0)40 26 06 743E-mail