Om in het schoolgebouw aan de Willem de Rijkelaan in Eindhoven de opleidingen zorg en welzijn van het Summa College te kunnen huisvesten was naast een ingrijpende interne verbouwing ook een uitbreiding noodzakelijk. Door verschillende ingrepen in de geschiedenis had het gebouw een onsamenhangende structuur gekregen en keerde het zich ruimtelijk af van het fraaie naastgelegen Genderpark. Met een transparante uitbreiding aan de oostzijde en het openen van de westgevel van de middenvleugel, vormt het gebouw een schakel tussen de stedelijkheid van de wijk en het groene karakter van het Genderpark, dat wordt doorgetrokken tot aan het gebouw.

Met het verplaatsen van de hoofdingang naar de stadskant van de nieuwbouw krijgt de school opnieuw een representatieve entree en een heldere ruimtelijke structuur. De lange donkere gangen van de oudbouw worden op een aantal specifieke plekken onderbroken met open ontmoetingsruimtes en de bakstenen binnenmuren worden voor een groot gedeelte vervangen door transparante wanden, hierdoor ontstaat er een nieuw ruimtelijk en licht interieur.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • augustus 2009
  • Einddatum
  • september 2012
  • Opdrachtgever(s)
  • Complan
  • Omvang
  • 16.700 m2
  • Fotografie
  • Arthur Bagen
  • Visualisatie

Meer weten over dit project?

Marco de Groot

Hoofd Technisch Ontwerpteam (bureauEAU)

+31 (0)40 26 06 753E-mail