The Picus grounds were part of the historical industrial area along the Eindhovensch Canal. The basis for the urban planning is the unique position of the development area functioning as a link between different atmospheres.

The architecture and the use of materials of the new construction are based on various typologies of industrial buildings, but it is explicitly not a case of rebuilding. Together with the contrast between high and low-rise, surplus value is created. With respect to the historical developments in this area, the volumes of the three floors below the saddle roof are a continuation of the cultural-historical evolution. The existing Daf museum is enveloped by the main structure. The striking stepped building accommodates apartments and an extension of the museum on the canal side.

 

 

Project details

  • Start date
  • January 2014
  • End date
  • In development
  • Client
  • Wooninc.
  • Dimensions
  • 23.000 m2
  • Visualization

Want to know more about this project?

Rob Meurders

Creative director/ Partner

+31 (0)40 26 06 744E-mail