Het Picusterrein maakte onderdeel uit van het historische industriegebied langs het Eindhovens Kanaal. De unieke ligging van het plangebied als schakel tussen verschillende sferen is uitgangspunt voor de stedenbouwkundige opzet.

De architectuur en het materiaalgebruik van de nieuwbouw zijn ge├»nspireerd op verschillende typologie├źn van industriegebouwen, maar er is nadrukkelijk geen sprake van herbouw. Samen met het contrast tussen hoog- en laagbouw ontstaat de meerwaarde, waarbij met betrekking tot de historische ontwikkelingen in het gebied, de volumes van drie bouwlagen onder zadeldak een voortzetting zijn van de cultuurhistorische ontwikkeling. Het hoofdvolume vormt een omhulling van het bestaande DAF museum. Het markante getrapte gebouw huisvest appartementen en een uitbreiding van het museum aan de kanaalzijde.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • januari 2014
  • Einddatum
  • In ontwikkeling
  • Opdrachtgever(s)
  • Wooninc.
  • Omvang
  • 23.000 m2

Meer weten over dit project?

Rob Meurders

Creatief directeur

+31 (0)40 26 06 744E-mail