Binnen het eigen stedenbouwkundig plan ontwierp diederendirrix het langgerekte Cortinghborg in Groningen. Het woongebouw met een lengte van bijna 400 meter werkt als een geluidsbuffer om de woonwijk af te schermen van de drukke weg. Aan de westzijde is het gebouw beëindigd met een markante toren van vijftig meter hoog.

Aan de zuidkant van het gebouw, grenzend aan de woonwijk, liggen de woonkamers met ruime balkons die het gebouw een levendig karakter geven. De lange horizontale lijnen van de galerijen aan de noordkant onderstrepen de lengte van het gebouw, passend bij de snelheid van auto’s op de ring van Groningen. De witte betonnen gevelelementen zijn gemaakt van vuilafstotend prefabbeton. De met hout beklede onderdoorgangen en de trappenhuizen geven het gebouw een warme, tactiele uitstraling.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • oktober 2010
  • Einddatum
  • april 2014
  • Opdrachtgever(s)
  • De Huismeesters
  • Omvang
  • 18.400 m2
  • Projectpartner(s)
  • BAM Woningbouw Noord
  • Fotografie
  • Arthur Bagen
  • Visualisatie