Voor de nieuwe fusie van de Eindhovense hockeyclubs Oranje-Zwart en EMHC (sinds juni gefuseerd in hockeyclub Oranje-Rood) heeft diederendirrix een opvallend paviljoen ontworpen. Het driehoekige gebouw met afgeronde hoeken ligt op een open plek tussen de hockeyvelden en biedt ruimte aan een kantine en kleedruimtes. Opvallend is de grote luifel opgebouwd uit houten gelamineerde liggers in een driehoekig raster. De structuur loopt van buiten door naar binnen en zorgt voor een bijzonder interieur.

Het paviljoen ligt op een sokkel die bestaat uit een begroeid talud aan de ene zijde en een tribune aan de andere zijde. Daaronder zijn comfortabele kleedlokalen en een fysiotherapieruimte ingepast, die voldoen aan de eisen van een topsportaccommodatie. Op het opgetilde niveau bevindt zich de kantine met onder de luifel een terras dat uitziet over de hockeyvelden. Op de verdieping van het paviljoen is ruimte voor een businessclub.

De frisse gevels bestaan uit lichtgrijze, verduurzaamde grenenhouten latten. De verticale latten accentueren de afgeronde hoeken. Ook het interieur van de kantine en businessclub zijn door diederendirrix vormgegeven. De gemeente Eindhoven had als opdrachtgever hoge duurzaamheidsambities. Door het gebouw de compacte driehoekige vorm te geven, met zonnepanelen op het dak en hoge isolatiewaarden, is een EPC (energieprestatiecoƫfficiƫnt) van 0,3 gerealiseerd.

Projectgegevens

  • Startdatum
  • april 2014
  • Einddatum
  • juli 2016
  • Opdrachtgever(s)
  • Gemeente Eindhoven
  • Omvang
  • 1.700
  • Fotografie
  • Arthur BagenPieter de Ruijter
  • Bijzonderheden
  • Interieur clubhuis door Ontwerpbureau B-TOO

Meer weten over dit project?

Paul Diederen

Architect / Partner

+31 (0)40 26 06 740E-mail